Το διαβάσαμε και θέλουμε να το μοιραστούμε μαζί σας! Μια εμπνευσμένη εκπαιδευτικός βρήκε έναν διαφορετικό τρόπο να κινητοποιήσει και να ενθαρρύνει τους μαθητές της με μηνύματα πάνω στα θρανία τους λίγο πριν τις εξετάσεις. Τα λόγια αυτής της δασκάλας σίγουρα αφήνουν το σημάδι τους στους μαθητές της!

Μία δασκάλα της Πέμπτης Δημοτικού η Chandni Langford, που εργάζεται σε δημοτικό σχολείο στο New Jersey, αποφάσισε να γράφει στα θρανία των μαθητών της ενθαρρυντικά μηνύματα!

Τα λόγια που η ίδια ονομάζει #growthmindset messages (μηνύματα που αναπτύσσουν το νου), είχαν ως στόχο να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση των μαθητών της πριν τα διαγωνίσματα.

Και ισχυρίζεται ότι …“Όταν τα παιδιά έρχονται στο σχολείο πρέπει να ξέρουν ότι παρ’ όλο που βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους, υπάρχουν άνθρωποι και στο σχολείο που όχι μόνο νοιάζονται αλλά και ενδιαφέρονται και πιστεύουν σε αυτά” δήλωσε η εμπνευσμένη εκπαιδευτικός στην εφημερίδα «The Huffington Post».

Η εν λόγω δασκάλα έχει στην τάξη της 19 μαθητές και έπραξε τα ακόλουθα: έγραψε σημειώματα στα θρανία τους με μαρκαδόρο, χρησιμοποιώντας ειδικές ατάκες και λέξεις κλειδιά, που ήξερε ότι θα έχουν σημασία και θα κινητοποιήσουν τον κάθε μαθητή ξεχωριστά.

“Η μάθηση είναι η υπερδύναμή σου!” έγραψε σε έναν μαθητή. “Θυμήσου, ποτέ μη σταματάς να προσπαθείς και ποτέ μην σταματάς να αναπτύσσεις το μυαλό σου!”

Σε ένα άλλο ενθαρρυντικό σημείωμα έγραψε“ Δεν σου λέω ότι θα είναι εύκολο, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο! Βάλε τα δυνατά σου!”

Τα μηνύματα αυτά που διαδόθηκαν στο Facebook κι έχουν γίνει viral είναι εμπνευσμένα από τη θεωρία για την ανάπτυξη του νου. Η θεωρία όπως διατυπώθηκε από την Carol Dweck, βασίζεται στην ιδέα ότι οι ικανότητες μπορούν να αναπτυχθούν μέσα από σκληρή δουλειά και αφοσίωση. Το ταλέντο ή το καλό νοητικό δυναμικό δεν αρκούν! Τα μηνύματα φαίνεται ότι είχαν αποτέλεσμα. Η εκπαιδευτικός είπε ότι οι μαθητές της ήταν χαρούμενοι που είδαν τα θρανία τους ‘’στολισμένα’’. “Ήταν ενθουσιασμένοι. Νομίζω καθησύχασε λίγο το άγχος τους.” “Μερικοί ήθελαν να τα κρατήσουν στα θρανία τους για πάντα.”

Η ενέργεια της δασκάλας δε γοήτευσε μόνο τους μαθητές της αλλά και άλλους εκπαιδευτικούς. Από τη στιγμή που τα σημειώματά της κέρδισαν προβολή στα κοινωνικά δίκτυα λαμβάνει συνεχώς μηνύματα και επαίνους για τον πρωτότυπο τρόπο που υποστήριξε τους μαθητές της!  “ Είναι πολύ όμορφο και ενθαρρυντικό…είναι ωραίο να νιώθεις ότι χαίρεις εκτίμησης” δήλωσε. Και πρόσθεσε «Εάν εμπνεύσω έστω κι έναν εκπαιδευτικό να κάνει το ίδιο για τους μαθητές του, τότε σίγουρα άξιζε τον κόπο!”

Τελικά, αυτό που θέλει να ξέρουν οι μαθητές της είναι ότι τους στηρίζει!

“Πιστεύω πραγματικό ότι όλοι οι μαθητές μπορούν να κάνουν ό,τι αποφασίσουν! Μπορούν να πετύχουν τα πάντα αρκεί να  το βάλουν στο μυαλό τους»

Τι λέτε θα τη μιμηθούμε;

Άρθρο της Kimberly Yam

Πηγή: https://www.huffingtonpost.com

Μετάφραση – Προσαρμογή: Κέλλυ Βλασσούλου, Ειδική Παιδαγωγός

Related posts

Ο άτακτος μαθητής

Ο άτακτος μαθητής

Ποιος ο ρόλος του δασκάλου και πώς πρέπει ν’ αντιδράσει απέναντι σε μία διαταρακτική...

Leave a Reply