6 «γιορτινές» συμβουλές για οικογένειες με παιδιά με ειδικές ανάγκεςΤα παιδιά μας μπορούν να μας βοηθήσουν κ έτσι τα βοηθάμε κ εμείς…

  • Κάντε ένα οικογενειακό συμβούλιο για το πώς θα στολίσετε το σπίτι, τι θα μαγειρέψετε, τι δώρα θα πάρετε στους αγαπημένους σας και εάν τα παιδιά σας μπορούν να μιλήσουν αφήστε τα να πουν τη γνώμη τους από καρδιάς.
  • Βρείτε ένα τρόπο να χορέψει το παιδί σας! Διαλέξτε ένα τραγούδι που ξέρετε ότι θα του αρέσει, βάλτε το and let the party begin!
  • Φτιάξτε όσο πιο πολλές γιορτινές κατασκευές! Tοποθετήστε τις σε εμφανή μέρη στο σπίτι, σαν στολίδια για τις γιορτές ή μοιράστε τις στα οικογενειακά τραπέζια που θα παρευρεθείτε για να τις τοποθετήσουν και οι ίδιοι..  Ύστερα.. θαυμάστε τα!
  • Αφήστε τα να μαγειρέψουν. Να γίνουν οι προσωπικοί σας sous-chef για τις γιορτές! Όταν καταφθάσουν οι καλεσμένοι σας και βγάλετε το φαγητό μην ξεχάσετε να τονίσετε πόσο πολύτιμη ήταν η βοήθειά τους…
  • Αφήστε τα να επιλέξουν το τραπεζομάντηλο, τα πιάτα, τα χρώματα που θα επικρατούν στο σπίτι, τις χαρτοπετσέτες, τα μαχαιροπίρουνα….με την δική σας -πάντα- διακριτική βοήθεια…!
  • Κατά τη διάρκεια του τραπεζιού επιδιώξτε να έχετε πολλά, πολλά παιχνίδια και όρεξη εσείς και οι καλεσμένοι σας! Παίξτε όλοι μαζί ή και σε ομάδες των δύο ακόμα.. Αν είναι δύσκολο να επιτευχθεί αυτό δοκιμάστε και κάτι πιο ατομικό, όπως το να τοποθετήσετε απλά χρωματιστά κομμάτια μπροστά απ’ το παιδί, για να έχει κάτι διασκεδαστικό ν’ ασχοληθεί..

Μην ξεχνάτε…  Πάντα να εμπλέκετε το παιδί σας σε ότι έχει να κάνει με το σπίτι, και ειδικά στις γιορτές! Στο τέλος.. Παρατηρείστε μόνο το πρόσωπό του.. Πείτε μας.. Υπάρχει πιο μεγάλη γαλήνη για την ψύχη απ’ την αγνή παιδική ευτυχία;

 

Related posts

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Διαβάστε το!

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Διαβάστε το!

Η υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με την άθληση είναι οι βάσεις για έναν δυνατό οργανισμό...

Leave a Reply