210 8145 670

Πρέπει τα παιδιά μας να διαβάζουν το καλοκαίρι ή όχι;

In: Παιδί και Οικογένεια

Μελέτη το καλοκαίρι; Μα τι διακοπές είναι άραγε αυτές που απαιτούν διάβασμα; Η Denise Pope Cooper λέκτορας του Πανεπιστημίου Stanford στο τμήμα εκπαίδευσης αναλύει κι αιτιολογεί αν και κατά πόσο ωφελεί ένα παιδί η μελέτη σχολικών μαθημάτων μέσα στο καλοκαίρι.

leximathia.gr

Μαμά πότε θα με πας στο χωριό του παππού και της γιαγιάς.

In: Παιδί και Οικογένεια

Τα σχολεία έκλεισαν και οι διακοπές για πολλούς ξεκίνησαν. Καλοκαίρι για τα παιδιά συχνά σημαίνει διακοπές στο χωριό χωρίς τους γονείς. Τα πιο πολλά παιδιά ανυπομονούν για τις διακοπές στο χωριό καθώς τις ταυτίζουν με την καλοπέραση και την ξενοιασιά. Παράλληλα, οι παππούδες κι οι γιαγιάδες προσμένουν με χαρά τις μέρες που θα περάσουν με τα αγαπημένα τους εγγόνια! Πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε ξένοιαστες διακοπές χωρίς μπερδέματα και στενοχώριες;

leximathia.gr

Πείτε "ναι" στην κατασκήνωση για 5 λόγους...

In: Παιδί και Οικογένεια

Τα σχολεία κλείνουν και οι διακοπές των παιδιών έχουν ξεκινήσει. Τώρα πια έχουν άφθονο ελεύθερο χρόνο που κάπως θα πρέπει να τον αξιοποιήσουν. Η κατασκήνωση παραμένει μια σταθερά καλή επιλογή με πολλαπλά οφέλη. Ας δούμε πέντε βασικούς λόγους για τους οποίους λέμε "ΝΑΙ" στην κατασκήνωση.

Παιδικά Πείσματα: αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης

In: Παιδί και Οικογένεια

Υπάρχουν φορές που θέλουμε το παιδί μας να «κάνει αυτό που του λέμε» αλλά αυτό δεν μας ακούει. Οι ψυχολόγοι αναφέρουν ότι η αντίσταση που φέρνει είναι όχι μόνο απολύτως φυσιολογική αλλά και υγιής. Υποδεικνύει ότι αποκτά αυτοπεποίθηση και μαθαίνει να είναι ανεξάρτητο, ανακαλύπτοντας έτσι τον εαυτό του. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως πρέπει να μας ακούσει και για να γίνει αυτό σας παραθέτουμε ορισμένα «κόλπα»!

leximathia.gr

Έξι λόγοι για τους οποίους οι γονείς οφείλουν να κάνουν τα αντίθετα από τους πολιτικούς!

In: Παιδί και Οικογένεια

Οι πολιτικοί τείνουν να ωραιοποιούν καταστάσεις, κυρίως κατά την διάρκεια της προεκλογικής τους περιόδου, αφού ο απώτερος σκοπός τους είναι η ικανοποίησή των ψηφοφόρων τους. Από την άλλη οι γονείς οφείλουν αυτό που λένε να το εννοούν χωρίς υπονοούμενα, ακόμα κι αν αυτό τους κάνει παροδικά «ανεπιθύμητους» στα μάτια των παιδιών τους καθώς έτσι χτίζεται η εμπιστοσύνη!

Θέλω το παιδί μου να είναι έξυπνο και χαρούμενο… γίνεται;

In: Παιδί και Οικογένεια

Είναι εφικτό να μεγαλώσουμε έξυπνα και χαρούμενα παιδιά; Φυσικά και μπορούμε. Γιατί ενώ κάποια χαρακτηριστικά της ευφυΐας είναι κληρονομικά, κάποια άλλα είναι επίκτητα και «καλλιεργούνται» μέσα από τον τρόπο που αναθρέφουμε τα παιδιά μας. Όσον αφορά στο συναίσθημά όταν αυτό παίζει πρωτεύοντα ρόλο στο μεγάλωμα ενός παιδιού, τίθενται τα θεμέλια για υγιείς κοινωνικές σχέσεις και επαφές που με τη σειρά τους εξελίσσουν νοητικά το παιδί. Ποια χαρακτηριστικά λοιπόν της ευφυΐας μπορούμε να διδάξουμε στα παιδιά μας και πως συνδέεται η ευφυΐα με την χαρά και την ευτυχία; Οι απαντήσεις ίσως σας εκπλήξουν.

20+ τρόποι για να απασχολήσετε τα παιδιά σας στο ταξίδι των διακοπών...

In: Παιδί και Οικογένεια

Χριστουγέννιάτικες διακοπές εν εξελίξει.... και καθώς όλο και κάποιο ταξίδι ή εκδρομή θα προκύψει κατά τη διάρκεια των διακοπών, ίσως να αναρωτιέστε «…Ταξίδι; Πώς θα περάσουν τόσες ώρες στο αυτοκίνητο, το πλοίο ή το αεροπλάνο; Πώς θα αποφύγουμε την κούραση και την γκρίνια; Πώς θα τα απασχολήσουμε χωρίς να χρειαστεί να κουβαλήσουμε όλο το παιδικό δωμάτιο μαζί;».

Εmail Us

Θέλετε να βοηθήσουμε εσάς ή το παιδί σας?

Kαθημερινά απαντάμε σε όλους τους γονείς και τους ενημερώνουμε με ποιούς τρόπους μπορούν να βοηθήσουν το παιδί τους.

Εμπειρία

16

ΧΡΟΝΙΑ υπευθυνότητας

Online Κοινότητα

Έμπνευσή μας η οικογένεια

Γνωρίσαμε

2000

ΠΑΙΔΙΑ. Παίξανε & μάθανε μαζί μας.

Εξειδίκευση

25

ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ. Μία ομάδα γεμάτη ζήλο.