210 8145 670

Οι σχέσεις καθηγητών - μαθητών μέσα από τα μάτια ενός εφήβου

In: Για το σχολείο...

Αγαπητοί αναγνώστες,
Θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα θέμα που με έχει απασχολήσει τον τελευταίο καιρό κι αφορά τη σχολική ζωή. Το ζήτημα αυτό σχετίζεται με τις σχέσεις μαθητών και καθηγητών, οι οποίες πολλές φορές είναι άσχημες.

leximathia.gr

Οικογένεια και σχολείο: ας συνεργαστούμε!

In: Για το σχολείο...

Σχολείο και οικογένεια αποτελούν δύο διαφορετικά συστήματα, τα οποία συναντιούνται έχοντας ως κοινό σημείο το παιδί και ως στόχο τη διαπαιδαγώγηση και την κοινωνικοποίησή του. Ο ρόλος τους μπορεί να είναι διαφορετικός, αλλά εξίσου σημαντικός. Η συνεργασία και η επικοινωνία μεταξύ τους αποτελεί μια αναγκαιότητα και έχει σημαντικά οφέλη.

Τι πραγματικά θέλουν να μάθουν οι δάσκαλοι από εμάς τους γονείς...

In: Για το σχολείο...

Οι προτάσεις που ακολουθούν στοχεύουν στη βελτίωση της σχέσης εκπαιδευτικού - γονέα που με τη σειρά της θα οδηγήσει στη βελτίωση της ποιότητας στην εκπαίδευση. Θα εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε πόσο πολύ μπορείτε να διευκολύνετε το δάσκαλο στα νέα του καθήκοντα.

leximathia.gr

Μικρά μυστικά για μία ωραία σχολική χρονιά!

In: Για το σχολείο...

Η επιστροφή στο σχολείο σηματοδοτεί την έναρξη κάτι «νέου». Το παιδί απομακρύνεται από το ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον και ταυτόχρονα εκτίθεται σε καινούρια και άγνωστα ερεθίσματα όπως μία καινούρια τάξη ή ένα νέος δάσκαλος. Τα παιδιά χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν στα νέα αυτά δεδομένα. Πώς μπορούμε λοιπόν να κάνουμε ομαλή αυτή τη μετάβαση;

leximathia.gr

Μετά το δημοτικό ..το Γυμνάσιο! Πόσο δύσκολη είναι η μετάβαση;

In: Για το σχολείο...

Ένα γεγονός σημαντικό στην ζωή των παιδιών είναι η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Έχει παρατηρηθεί, ότι αρκετοί μαθητές δυσκολεύονται στην προσαρμογή αυτή. Εξίσου όμως με τους μαθητές ανησυχούν και οι γονείς, οι οποίοι βιώνουν το ζήτημα της μετάβασης με έναν δικό τους διαφορετικό τρόπο.

leximathia.gr

Η σημασία της Προσχολικής Εκπαίδευσης

In: Για το σχολείο...

Η ιστορία της Προσχολικής Εκπαίδευσης αριθμεί περίπου 150 χρόνια. Όμως από το 1960 και μετά παρατηρούνται συστηματικές εκπαιδευτικές παρεμβάσεις που προωθούν τη μάθηση και την ανάπτυξη των μικρών παιδιών, οπότε και η Προσχολική Εκπαίδευση διευρύνεται και αρχίζει να αποκτά ιδιαίτερη σημασία παγκοσμίως.(Spodek&Brown,1993)...

Σχολικός εκφοβισμός: μύθοι και παρεξηγήσεις...

In: Για το σχολείο...

Ο σχολικός εκφοβισμός θεωρείται ένα φλέγον θέμα παγκοσμίως που απαιτεί σοβαρότητα και λεπτούς χειρισμούς από όλα τα πλαίσια: σχολικό, οικογενειακό, κοινωνικό. Ωστόσο έχουν δημιουργηθεί κάποιοι μύθοι που συχνά δημιουργούν μία λανθασμένη εικόνα για το φαινόμενο αυτό.

leximathia.gr

Ο άτακτος μαθητής

In: Για το σχολείο...

Ποιος ο ρόλος του δασκάλου και πώς πρέπει ν' αντιδράσει απέναντι σε μία διαταρακτική συμπεριφορά ενός μαθητή του; Πρέπει να συμμετάσχει η υπόλοιπη τάξη σ' αυτήν τη διαδικασία, και αν ναι, σε ποιο βαθμό; Σύμβουλοι και δάσκαλοι ειδικής αγωγής στην Αγγλία απαντούν στα παραπάνω ερωτήματα εξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να κερδηθεί και να διατηρηθεί ο έλεγχος μέσα στην τάξη.

Εmail Us

Θέλετε να βοηθήσουμε εσάς ή το παιδί σας?

Kαθημερινά απαντάμε σε όλους τους γονείς και τους ενημερώνουμε με ποιούς τρόπους μπορούν να βοηθήσουν το παιδί τους.

Εμπειρία

16

ΧΡΟΝΙΑ υπευθυνότητας

Online Κοινότητα

Έμπνευσή μας η οικογένεια

Γνωρίσαμε

2000

ΠΑΙΔΙΑ. Παίξανε & μάθανε μαζί μας.

Εξειδίκευση

25

ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ. Μία ομάδα γεμάτη ζήλο.