210 8145 670

Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) και διατροφή

In: ΔΕΠ-Υ

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μία προσπάθεια να διερευνηθεί η σχέση μεταξύ ΔΕΠ-Υ και διατροφής, αφού πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι η σωστή διατροφή μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη μείωση των συμπτωμάτων της ΔΕΠ-Υ.

leximathia.gr

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Διαβάστε το!

In: Παιδί και Οικογένεια

Η υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με την άθληση είναι οι βάσεις για έναν δυνατό οργανισμό. Προσφέροντας υγιεινά snacks και γεύματα στο σπίτι, δίνουμε στα παιδιά να καταλάβουν τι είναι καλό για αυτά, με αποτέλεσμα να μάθουν να κάνουν τις σωστές επιλογές ακόμα κι όταν μεγαλώσουν. Ας δούμε τι επιλογές έχουμε για να προσφέρουμε υγιεινά και χορταστικά snack για όλες τις ηλικίες για καλύτερο έλεγχο της όρεξης.

Γονέας «ελικόπτερο»; Τι είναι πάλι αυτό;

In: Παιδί και Οικογένεια

Πώς θα ονομάζατε έναν γονέα που «αιωρείται» μονίμως πάνω από τα παιδιά του; Πώς λέτε να αισθάνονται τα παιδιά που οι γονείς τους έχουν μονίμως μία αισθητή παρουσία στη ζωή τους; Μήπως μία τέτοιου είδους παρουσία είναι κάπως τρομακτική για αυτά; Μήπως είναι τελικά αρνητική;

leximathia.gr

Η δημιουργικότητα ξεκινά από την πίστη!

In: Συναισθηματική Αγωγή

Σκεφτείτε την εποχή που ήμασταν παιδιά. Τότε όλα ήταν δυνατά. Καθώς μεγαλώναμε, τα πράγματα άλλαζαν. Όταν αποτυγχάναμε σε κάποιο διαγώνισμα, σκεφτόμασταν «ποτέ δε θα τα καταφέρω!» Ποτέ όμως δεν είναι αργά. Αρκεί να έχεις μια ιδέα και να την πραγματοποιήσεις. Η δημιουργικότητα ξεκινά από την πίστη…. Ας το θυμόμαστε αυτό για εμάς και για τα παιδιά μας.

Πιστεύω πως τα Επτα Θαύματα του κόσμου είναι..

In: Για το σχολείο...

Μία καθηγήτρια ζήτησε από μία ομάδα μαθητών να κάνουν μία λίστα με εκείνα που πίστευαν πως θα μπορούσαν να είναι τα εφτά θαύματα του κόσμου. Μια αναπάντεχη απάντηση όμως έρχεται να αλλάξει τον τρόπο που αξιολογούμε το "θαύμα"...

Εmail Us

Θέλετε να βοηθήσουμε εσάς ή το παιδί σας?

Kαθημερινά απαντάμε σε όλους τους γονείς και τους ενημερώνουμε με ποιούς τρόπους μπορούν να βοηθήσουν το παιδί τους.

Εμπειρία

16

ΧΡΟΝΙΑ υπευθυνότητας

Online Κοινότητα

Έμπνευσή μας η οικογένεια

Γνωρίσαμε

2000

ΠΑΙΔΙΑ. Παίξανε & μάθανε μαζί μας.

Εξειδίκευση

25

ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ. Μία ομάδα γεμάτη ζήλο.