210 8145 670

Πώς να ενθαρρύνετε τη δημιουργικότητα στα μικρά παιδιά.

In: Συναισθηματική Αγωγή

Η ανάγκη για δημιουργία είναι έμφυτη στον άνθρωπο. Η δημιουργικότητα όμως αποτελεί μία επίκτητη δεξιότητα δηλαδή κάτι που μπορούμε όλοι, μικροί και μεγάλοι να κατακτήσουμε με την κατάλληλη βοήθεια και ενθάρρυνση.

leximathia.gr

Έξι λόγοι για τους οποίους οι γονείς οφείλουν να κάνουν τα αντίθετα από τους πολιτικούς!

In: Παιδί και Οικογένεια

Οι πολιτικοί τείνουν να ωραιοποιούν καταστάσεις, κυρίως κατά την διάρκεια της προεκλογικής τους περιόδου, αφού ο απώτερος σκοπός τους είναι η ικανοποίησή των ψηφοφόρων τους. Από την άλλη οι γονείς οφείλουν αυτό που λένε να το εννοούν χωρίς υπονοούμενα, ακόμα κι αν αυτό τους κάνει παροδικά «ανεπιθύμητους» στα μάτια των παιδιών τους καθώς έτσι χτίζεται η εμπιστοσύνη!

Θέλω το παιδί μου να είναι έξυπνο και χαρούμενο… γίνεται;

In: Παιδί και Οικογένεια

Είναι εφικτό να μεγαλώσουμε έξυπνα και χαρούμενα παιδιά; Φυσικά και μπορούμε. Γιατί ενώ κάποια χαρακτηριστικά της ευφυΐας είναι κληρονομικά, κάποια άλλα είναι επίκτητα και «καλλιεργούνται» μέσα από τον τρόπο που αναθρέφουμε τα παιδιά μας. Όσον αφορά στο συναίσθημά όταν αυτό παίζει πρωτεύοντα ρόλο στο μεγάλωμα ενός παιδιού, τίθενται τα θεμέλια για υγιείς κοινωνικές σχέσεις και επαφές που με τη σειρά τους εξελίσσουν νοητικά το παιδί. Ποια χαρακτηριστικά λοιπόν της ευφυΐας μπορούμε να διδάξουμε στα παιδιά μας και πως συνδέεται η ευφυΐα με την χαρά και την ευτυχία; Οι απαντήσεις ίσως σας εκπλήξουν.

Σχολικός Εκφοβισμός

In: Για το σχολείο...

Με βάση τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης το 25% των μαθητών στα ελληνικά σχολεία έχει υποστεί κάποια μορφή εκφοβισμού εντός του σχολικού περιβάλλοντος. Πώς η κατάσταση αυτή μπορεί να επηρεάσει την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού; Πώς μπορεί ο γονιός να καταλάβει αν το παιδί του έχει πέσει θύμα εκφοβισμού; Πώς μπορούν γονείς κι εκπαιδευτικοί να βοηθήσουν το ίδιο το παιδί; Γιατί ένα παιδί γίνεται θύτης; Οι απαντήσεις στο άρθρο που ακολουθεί...

20+ τρόποι για να απασχολήσετε τα παιδιά σας στο ταξίδι των διακοπών...

In: Παιδί και Οικογένεια

Χριστουγέννιάτικες διακοπές εν εξελίξει.... και καθώς όλο και κάποιο ταξίδι ή εκδρομή θα προκύψει κατά τη διάρκεια των διακοπών, ίσως να αναρωτιέστε «…Ταξίδι; Πώς θα περάσουν τόσες ώρες στο αυτοκίνητο, το πλοίο ή το αεροπλάνο; Πώς θα αποφύγουμε την κούραση και την γκρίνια; Πώς θα τα απασχολήσουμε χωρίς να χρειαστεί να κουβαλήσουμε όλο το παιδικό δωμάτιο μαζί;».

leximathia.gr

Η ασφάλεια του παιδιού στο αυτοκίνητο. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς.

In: Παιδί και Οικογένεια

Ο ανθρώπινος παράγοντας δηλαδή η υπερβολική ταχύτητα, η αντικανονική προσπέραση και η κατανάλωση αλκοόλ είναι από τις πιο σημαντικές αιτίες πρόκλησης σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων. Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τα τροχαία ατυχήματα. Μπορούμε όμως να αποφύγουμε τα τροχαία σφάλματα, ειδικά όταν μιλάμε για τα παιδιά, ακολουθώντας τις εξής συμβουλές.

Εmail Us

Θέλετε να βοηθήσουμε εσάς ή το παιδί σας?

Kαθημερινά απαντάμε σε όλους τους γονείς και τους ενημερώνουμε με ποιούς τρόπους μπορούν να βοηθήσουν το παιδί τους.

Εμπειρία

16

ΧΡΟΝΙΑ υπευθυνότητας

Online Κοινότητα

Έμπνευσή μας η οικογένεια

Γνωρίσαμε

2000

ΠΑΙΔΙΑ. Παίξανε & μάθανε μαζί μας.

Εξειδίκευση

25

ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ. Μία ομάδα γεμάτη ζήλο.