210 8145 670

Θέλω το παιδί μου να είναι έξυπνο και χαρούμενο… γίνεται;

In: Παιδί και Οικογένεια

Είναι εφικτό να μεγαλώσουμε έξυπνα και χαρούμενα παιδιά; Φυσικά και μπορούμε. Γιατί ενώ κάποια χαρακτηριστικά της ευφυΐας είναι κληρονομικά, κάποια άλλα είναι επίκτητα και «καλλιεργούνται» μέσα από τον τρόπο που αναθρέφουμε τα παιδιά μας. Όσον αφορά στο συναίσθημά όταν αυτό παίζει πρωτεύοντα ρόλο στο μεγάλωμα ενός παιδιού, τίθενται τα θεμέλια για υγιείς κοινωνικές σχέσεις και επαφές που με τη σειρά τους εξελίσσουν νοητικά το παιδί. Ποια χαρακτηριστικά λοιπόν της ευφυΐας μπορούμε να διδάξουμε στα παιδιά μας και πως συνδέεται η ευφυΐα με την χαρά και την ευτυχία; Οι απαντήσεις ίσως σας εκπλήξουν.

Σχολικός Εκφοβισμός

In: Για το σχολείο...

Με βάση τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης το 25% των μαθητών στα ελληνικά σχολεία έχει υποστεί κάποια μορφή εκφοβισμού εντός του σχολικού περιβάλλοντος. Πώς η κατάσταση αυτή μπορεί να επηρεάσει την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού; Πώς μπορεί ο γονιός να καταλάβει αν το παιδί του έχει πέσει θύμα εκφοβισμού; Πώς μπορούν γονείς κι εκπαιδευτικοί να βοηθήσουν το ίδιο το παιδί; Γιατί ένα παιδί γίνεται θύτης; Οι απαντήσεις στο άρθρο που ακολουθεί...

20+ τρόποι για να απασχολήσετε τα παιδιά σας στο ταξίδι των διακοπών...

In: Παιδί και Οικογένεια

Χριστουγέννιάτικες διακοπές εν εξελίξει.... και καθώς όλο και κάποιο ταξίδι ή εκδρομή θα προκύψει κατά τη διάρκεια των διακοπών, ίσως να αναρωτιέστε «…Ταξίδι; Πώς θα περάσουν τόσες ώρες στο αυτοκίνητο, το πλοίο ή το αεροπλάνο; Πώς θα αποφύγουμε την κούραση και την γκρίνια; Πώς θα τα απασχολήσουμε χωρίς να χρειαστεί να κουβαλήσουμε όλο το παιδικό δωμάτιο μαζί;».

leximathia.gr

Η ασφάλεια του παιδιού στο αυτοκίνητο. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς.

In: Παιδί και Οικογένεια

Ο ανθρώπινος παράγοντας δηλαδή η υπερβολική ταχύτητα, η αντικανονική προσπέραση και η κατανάλωση αλκοόλ είναι από τις πιο σημαντικές αιτίες πρόκλησης σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων. Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τα τροχαία ατυχήματα. Μπορούμε όμως να αποφύγουμε τα τροχαία σφάλματα, ειδικά όταν μιλάμε για τα παιδιά, ακολουθώντας τις εξής συμβουλές.

Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) και διατροφή

In: ΔΕΠ-Υ

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μία προσπάθεια να διερευνηθεί η σχέση μεταξύ ΔΕΠ-Υ και διατροφής, αφού πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι η σωστή διατροφή μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη μείωση των συμπτωμάτων της ΔΕΠ-Υ.

leximathia.gr

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Διαβάστε το!

In: Παιδί και Οικογένεια

Η υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με την άθληση είναι οι βάσεις για έναν δυνατό οργανισμό. Προσφέροντας υγιεινά snacks και γεύματα στο σπίτι, δίνουμε στα παιδιά να καταλάβουν τι είναι καλό για αυτά, με αποτέλεσμα να μάθουν να κάνουν τις σωστές επιλογές ακόμα κι όταν μεγαλώσουν. Ας δούμε τι επιλογές έχουμε για να προσφέρουμε υγιεινά και χορταστικά snack για όλες τις ηλικίες για καλύτερο έλεγχο της όρεξης.

Εmail Us

Θέλετε να βοηθήσουμε εσάς ή το παιδί σας?

Kαθημερινά απαντάμε σε όλους τους γονείς και τους ενημερώνουμε με ποιούς τρόπους μπορούν να βοηθήσουν το παιδί τους.

Εμπειρία

16

ΧΡΟΝΙΑ υπευθυνότητας

Online Κοινότητα

Έμπνευσή μας η οικογένεια

Γνωρίσαμε

2000

ΠΑΙΔΙΑ. Παίξανε & μάθανε μαζί μας.

Εξειδίκευση

25

ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ. Μία ομάδα γεμάτη ζήλο.