210 8145 670

Ξεκλειδώνοντας το μηχανισμό της συγκέντρωσης

In: Συναισθηματική Αγωγή

Έχετε παρατηρήσει ότι σε κρίσιμες στιγμές που χρειάζεται να παραμένουμε συγκεντρωμένοι η προσοχή μας διασπάται από είτε από εξωτερικά ηχητικά και οπτικά ερεθίσματα (π.χ. από τον ήχο ενός ρολογιού) ή ακόμα και από εσωτερικές σκέψεις, του τύπου «πόση ώρα έχω ακόμη;», ή «θα προλάβω να τελειώσω το διαγώνισμα;». Εστιάζοντας στο «μηχανισμό» της συγκέντρωσης, ο Johnothan Schooler, καθηγητής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας και οι συνεργάτες του πραγματοποίησαν ένα ενδιαφέρον πείραμα με τα ακόλουθα, εντυπωσιακά, συμπεράσματα...

Ενθαρρύνοντας την εικόνα ενός υγειούς σώματος

In: Συναισθηματική Αγωγή

Η εικόνα του σώματος μας είναι σημαντικό μέρος της αυτοεικόνας μας, ιδιαίτερα για τα παιδιά και τους εφήβους που συχνά επιθυμούν να προβάλλουν μια παρουσία που να συμφωνεί πλήρως με τα πρότυπα της εποχής.

Παιδικά Πείσματα: αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης

In: Παιδί και Οικογένεια

Υπάρχουν φορές που θέλουμε το παιδί μας να «κάνει αυτό που του λέμε» αλλά αυτό δεν μας ακούει. Οι ψυχολόγοι αναφέρουν ότι η αντίσταση που φέρνει είναι όχι μόνο απολύτως φυσιολογική αλλά και υγιής. Υποδεικνύει ότι αποκτά αυτοπεποίθηση και μαθαίνει να είναι ανεξάρτητο, ανακαλύπτοντας έτσι τον εαυτό του. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως πρέπει να μας ακούσει και για να γίνει αυτό σας παραθέτουμε ορισμένα «κόλπα»!

Δυσλεξία...όχι δυσλειτουργία !!

In: Μαθησιακές δυσκολίες

Μία έφηβη μαθήτρια Λυκείου, διαγνωσμένη δυσλεξική από το Δημοτικό, παραθέτει τις σκέψεις και τους προβληματισμούς της γύρω από τη δυσλεξία και την αντιμετώπιση των γύρω της. Η ίδια αναρωτιέται: "Είμαστε αυτό που μας λένε οι άλλοι ότι είμαστε ή είμαστε αυτό που λένε οι δυνάμεις μας ;"

Σχολικός εκφοβισμός: μύθοι και παρεξηγήσεις...

In: Για το σχολείο...

Ο σχολικός εκφοβισμός θεωρείται ένα φλέγον θέμα παγκοσμίως που απαιτεί σοβαρότητα και λεπτούς χειρισμούς από όλα τα πλαίσια: σχολικό, οικογενειακό, κοινωνικό. Ωστόσο έχουν δημιουργηθεί κάποιοι μύθοι που συχνά δημιουργούν μία λανθασμένη εικόνα για το φαινόμενο αυτό.

leximathia.gr

Η τεχνολογία σύμμαχος των παιδιών με δυσκολίες στον προφορικό λόγο

In: Λόγος και Ομιλία

Οι εξελίξεις της τεχνολογίας στον τομέα της επικοινωνίας αποτελούν αδιαμφισβήτητο γεγονός. Ας εξετάσουμε όμως πόσο χρήσιμη και αναγκαία μπορεί να φανεί η τεχνολογία και σε παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην επικοινωνία.

leximathia.gr

Ο άτακτος μαθητής

In: Για το σχολείο...

Ποιος ο ρόλος του δασκάλου και πώς πρέπει ν' αντιδράσει απέναντι σε μία διαταρακτική συμπεριφορά ενός μαθητή του; Πρέπει να συμμετάσχει η υπόλοιπη τάξη σ' αυτήν τη διαδικασία, και αν ναι, σε ποιο βαθμό; Σύμβουλοι και δάσκαλοι ειδικής αγωγής στην Αγγλία απαντούν στα παραπάνω ερωτήματα εξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να κερδηθεί και να διατηρηθεί ο έλεγχος μέσα στην τάξη.

Εmail Us

Θέλετε να βοηθήσουμε εσάς ή το παιδί σας?

Kαθημερινά απαντάμε σε όλους τους γονείς και τους ενημερώνουμε με ποιούς τρόπους μπορούν να βοηθήσουν το παιδί τους.

Εμπειρία

16

ΧΡΟΝΙΑ υπευθυνότητας

Online Κοινότητα

Έμπνευσή μας η οικογένεια

Γνωρίσαμε

2000

ΠΑΙΔΙΑ. Παίξανε & μάθανε μαζί μας.

Εξειδίκευση

25

ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ. Μία ομάδα γεμάτη ζήλο.