210 8145 670

ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Πόσες δραστηριότητες πρέπει τελικά να κάνει ένα παιδί;

In: Παιδί και Οικογένεια

Από τη γέννηση ενός παιδιού οι γονείς συνειδητά ή ασυνείδητα κάνουν όνειρα, δημιουργούν προσδοκίες, φαντασιώνονται το μέλλον των παιδιών τους ανάλογα την κουλτούρα τους, την παιδεία τους ή τα προσωπικά τους ελλείμματα.

Υγιείς τρόποι επικοινωνίας γονιού - παιδιού: Συγκινησιακά εστιασμένη επικοινωνία

In: Παιδί και Οικογένεια

Γνωρίζουμε πλέον ότι οι ευτυχισμένες σχέσεις μεταξύ των συντρόφων αποτελούν τη βάση για μια ευτυχισμένη οικογένεια, και κατ’ επέκταση για τη συναισθηματική ασφάλεια που νιώθουν τα παιδιά, βιώνοντας υγιείς και σταθερούς συναισθηματικούς δεσμούς

Τι να θυμόμαστε και τι να κάνουμε με άτομα που τραυλίζουν

In: Λόγος και Ομιλία

Οι περισσότεροι άνθρωποι μιλάμε, χωρίς να σκεφτόμαστε το πώς συμβαίνει αυτό. Πρόκειται για μια σχεδόν αυτόματη διαδικασία. Υπάρχουν άνθρωποι, όμως, για τους οποίους η ομιλία δεν είναι απλή υπόθεση. Όσοι έχουν έρθει σε επαφή με άτομα που τραυλίζουν θα έχουν προσέξει τις λεκτικές συμπεριφορές που χαρακτηρίζουν την ομιλία τους και ίσως έχουν υποψιαστεί τις ψυχολογικές προεκτάσεις με τις οποίες σχετίζονται.

Πώς να μιλήσουμε για ένα τραυματικό γεγονός στα παιδιά; ΜΕΡΟΣ Β

In: Παιδί και Οικογένεια

Ένα καταστροφικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας ταράζει την αίσθηση ασφάλειας που έχουμε και μας γεμίζει με συναισθήματα φόβου, αγωνίας και αβεβαιότητας. Όσο δύσκολο κι αν φαίνεται, οφείλουμε να συζητήσουμε το γεγονός με τα παιδιά και να απαντήσουμε στις ερωτήσεις τους σεβόμενοι την ηλικία τους. Ας δούμε πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό:

Οι σχέσεις καθηγητών - μαθητών μέσα από τα μάτια ενός εφήβου

In: Για το σχολείο...

Αγαπητοί αναγνώστες,
Θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα θέμα που με έχει απασχολήσει τον τελευταίο καιρό κι αφορά τη σχολική ζωή. Το ζήτημα αυτό σχετίζεται με τις σχέσεις μαθητών και καθηγητών, οι οποίες πολλές φορές είναι άσχημες.

Πώς να μιλήσουμε για ένα τραυματικό γεγονός στα παιδιά; MEΡΟΣ Α

In: Παιδί και Οικογένεια

Όλοι οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να μεγαλώσουν σε έναν κόσμο που προασπίζεται την ασφάλεια και την καλοσύνη. Αυτή όμως η γονική επιθυμία καταρρίπτεται όταν ο κόσμος συγκλονίζεται από κάποιο καταστροφικό, βίαιο γεγονός. Τότε προβάλλει επιτακτική η ανάγκη να προφυλάξουμε τα παιδιά μας από τις επιπτώσεις αυτού του γεγονότος. Τι θα μπορούσαμε, λοιπόν, να κάνουμε ως γονείς;

Γενναιοδωρία, γεννιόμαστε με αυτήν ή την αποκτούμε;

In: Συναισθηματική Αγωγή

Γενναιοδωρία, γεννιόμαστε με αυτήν ή την αποκτούμε; Τι μας οδηγεί στην γενναιοδωρία, και τι την καθιστά τόσο σημαντική; Τι μας δείχνουν οι έρευνες για τον τρόπο που σκέφτονται τα παιδιά σχετικά με αυτήν;

Είναι τα μαθηματικά η 6η μας αίσθηση;

In: Μαθησιακές δυσκολίες

Απίστευτο κι όμως αληθινό… Ενώ τα βρέφη δε γνωρίζουν τη γλώσσα των αριθμών, δεν έχουν διδαχθεί την έννοια της ποσότητας και του μεγέθους, μπορούν ενστικτωδώς να διακρίνουν το πολύ από το λίγο, το μεγάλο από το μικρό, το περισσότερο από το λιγότερο.

Εmail Us

Θέλετε να βοηθήσουμε εσάς ή το παιδί σας?

Kαθημερινά απαντάμε σε όλους τους γονείς και τους ενημερώνουμε με ποιούς τρόπους μπορούν να βοηθήσουν το παιδί τους.

Εμπειρία

16

ΧΡΟΝΙΑ υπευθυνότητας

Online Κοινότητα

Έμπνευσή μας η οικογένεια

Γνωρίσαμε

2000

ΠΑΙΔΙΑ. Παίξανε & μάθανε μαζί μας.

Εξειδίκευση

25

ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ. Μία ομάδα γεμάτη ζήλο.