210 8145 670

Το Κέντρο μας

Η «λεξιμάθεια», ένα Πρότυπο Κέντρο Λόγου και Μάθησης, ξεκίνησε να λειτουργεί το 2000 με κύριο στόχο την ανάδειξη των ικανοτήτων των παιδιών με μαθησιακές, γλωσσικές, συναισθηματικές και κινητικές ιδιαιτερότητες.

about

14 Χρόνια κοντά στο παιδί

Αυτά τα δεκατέσσερα χρόνια, περισσότερα από 1.500 παιδιά έχουν μάθει να αξιοποιούν τις δυνατότητές τους, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους και αντιμετωπίζοντας επιτυχώς τις δυσκολίες τους.

Η επιτυχία μας έχει βασιστεί στην επαγγελματική και εξατομικευμένη προσέγγισή μας και έχει ενισχυθεί από την ανάπτυξη σημαντικών δεσμών εμπιστοσύνης με τα παιδιά και τους γονείς, των οποίων ο ρόλος παραμένει για μας κυρίαρχος.


Ο Θεραπευτής στην «λεξιμάθεια»

Για εμάς στη «λεξιμάθεια» ο ρόλος του θεραπευτή είναι ιδιαίτερα σημαντικός, αφού είναι αυτός που διαμορφώνει το πρόγραμμα αποκατάστασης αλλά και το υλοποιεί. Είναι όμως και κάτι παραπάνω. Είναι αυτός που με επιμονή και υπομονή θα χτίσει ένα κλίμα ασφάλειας και μια ατμόσφαιρα κατανόησης. Είναι αυτός που θα απαλείψει καταστάσεις φοβίας, άγχους και απόρριψης. Είναι ο «θεραπευτής εμπιστοσύνης» και ο μαθητής, «μαθητής που αλληλεπιδρά».

H Oμάδα μας


Η Ομάδα μας, πλήρης και έμπειρη, παραμένει ίδια όλα αυτά τα χρόνια, δουλεύοντας συλλογικά για την αρτιότερη υποστήριξη του κάθε παιδιού. Ειδικότερα μέσα στους καλαίσθητους χώρους και τις κατάλληλα διαμορφωμένες αίθουσες, θα συναντήσετε εξειδικευμένους επιστήμονες με ιδιαίτερη πείρα:

Ειδικούς Παιδαγωγούς
Κοινωνιολόγους
Ψυχολόγους
Εργοθεραπευτές
Λογοθεραπευτές
Νηπιαγωγούς
Κλινικούς Ψυχολόγους
   

Παράλληλα την ομάδα μας συμπληρώνουν εξειδικευμένοι γιατροί: Παιδοψυχίατροι, Παιδονευρολόγοι, Αναπτυξιολόγοι, ΩΡΛ, Παιδίατροι,Φιλόλογοι, Μαθηματικοί, Σχολικοί Ψυχολόγοι, Καθηγητές Αγγλικών, Κινησιοθεραπευτές, Παιδοοδοντίατροι


«λεξιμάθεια» και Κοινωνική Δράση

Είμαστε μία Ομάδα, ανοιχτή στην παρακολούθηση και εφαρμογή κάθε νέας εκπαιδευτικής τεχνικής. Είμαστε μία Ομάδα, που συμμετέχει στις εξελικτικές διαδικασίες, προσηλωμένοι στη σύγχρονη αντίληψη, ότι τα παιδιά με δυσκολίες ή χωρίς έχουν περισσότερες ομοιότητες παρά διαφορές. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια εργαζόμαστε συμπληρωματικά ο ένας με τον άλλον, υποστηρίζοντας το παιδί και τον γονέα και ευαισθητοποιώντας τη σχολική και την τοπική κοινότητα. Η δράση μας στοχεύει στη διαμόρφωση ενός πολυεπίπεδου δικτύου μετάδοσης γνώσεων και εκπαίδευσης. Για όλους τους παραπάνω λόγους:

action

O χώρος μας

Ζεστός, καθαρός, οικογενειακός

Εmail Us

Θέλετε να βοηθήσουμε εσάς ή το παιδί σας?

Kαθημερινά απαντάμε σε όλους τους γονείς και τους ενημερώνουμε με ποιούς τρόπους μπορούν να βοηθήσουν το παιδί τους.

Εμπειρία

16

ΧΡΟΝΙΑ υπευθυνότητας

Online Κοινότητα

Έμπνευσή μας η οικογένεια

Γνωρίσαμε

2000

ΠΑΙΔΙΑ. Παίξανε & μάθανε μαζί μας.

Εξειδίκευση

25

ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ. Μία ομάδα γεμάτη ζήλο.